Medlemssider
Brukernavn:   Passord:   Autologin     Bli medlem | Glemt passord? | Vilkår

 

Hestemarked.no Hundemarked.no Kjøp og salg VIP-hjemmesider MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Helse & Hest
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Utleie
  · Haller og hestehus
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!     
  OSLO HORSE SHOW 2007 ER I GANG

Ikke før hadde Gwen Stefani feid ut av scenen før ridebunnen er på plass i storstua Spektrum. Det tok 30 timer fra siste strofe til Anky van Grunsven entret arenaen torsdag kveld med sin clinic, 4 heldige fikk ridetips av verdens beste dressurrytter.


Dressur så klart
Dressur er på fremad mars, det var solgt mer enn 800 billetter og det var et engasjert publikum som nok kjente seg veldig godt igjen i rytternes sko, eller blankpussede støvler. Ankys definitive og absolutte råd og observasjon klinkende klart; over hele verden er dressuren alt for opptatt av samling, og tenker ikke på å ri hesten frem!

Christine Øye, Øyvind Ødemotland, Trude Hestengen og Ellen B. Farbrot stilte modig opp, de to første rir Middels A, mens de to siste skal møte Anky i internasjonal dressurklasse fredag kveld. Piaffer, piruetter, økninger, traverser ble plukket fra hverandre - og satt sammen igjen. Bratt og effektiv læringskurve, moro å se hvor fort det kan rette seg når tankene styres i riktig retning av tydelig, morsom og inspirende instruks. I tiden fremover deler vi Ankys tips, dagens tips er dette:


Hold din nese mellom hestens ører!
- Bare du holder nesa di rett og mellom hestens ører, kan du gjøre hva du vil, sier Anky. Blikket ditt får gå den veien som trengs, bare du balanserer deg mellom hestens ører, da skapes balanse. Tenk på det når du sitter der, det er effektivt.Morten Aasen og Anky van Grunsven


Å stable på plass et show
Det er 16 gang OHS stables opp midt i Oslo sentrum, og folk til og fra jobb må se hvor de setter beina så de ikke tråkker i hestemøkk, snubler i en truck, går rett på en stabel med flisballer eller en hest for den saks skyld. For alle som trekker lasset her, vet eksakt hva de har å gjøre. Staben rundt OHS er en frivillig gjeng som tar fri fra jobb og annet for å være med å skape dette, ganske utrolig. Derfor er det bare blide fjes å se, og alle vet hva de skal gjøre. Rytterne er også lommekjent i strøket og dette er jobben deres. Å ri på hest rundt omkring i verden.

Det er mye spennende å følge med på. Veterinærkontroll foregår ganske rutinemessig, noen hester er imidlertid livredde for veterinærluft, uansett hvor proffe disse er. Chip-kontroll er skumle saker, ikke kom her med den der doktor-lukten og ta på mitt hode, nei takk.


Avridning og oppvarming er også spennende, de sitter stort sett bare der og stopper, rygger og rir hestene frem. Varmer opp og roer ned, 20 ryttere av gangen inne på banen uten et eneste lite "pass deg", oooops, unnskyld, se hvor du rir. De snakker i mobiltelefonen og rir (skritt), en fornuftig rytter beordret sin hestepasser til å hente hjelmen da han observerte en hest som var litt lett bak, fornuftige folk. De rir, konsentrerer seg, er oppmerksomme på hesten, roser, oppmuntrer og det er ingen pisk å se under arbeidet med hestene.

De norske rytterne som vi etterhvert er på fornavn med, Geir, Stein, Morten og Tony Andrè gleder seg, å ri i Spektrum er et "kick" ikke bare for norske ryttere på hjemmebane, men alle rytterne synes stemningen er fantastisk. Der er en nullrunde en nullrunde uansett hvem som rir, og publikum heier og klapper.


Shopping
Tror at du har det du trenger? En liten kikk i pappeskene til de mange utstyrsbutikkene, får deg til å ombestemme deg fort. Dekken er en bestselger, det er virkelig mye fancy. Tendensen er imidlertid på vei tilbake til en klassisk linje, både i dekken og chabraker.
Handlegatens mest spennende trekk i år er faktisk at selv om utstyret stort sett gjør samme nytten, har de vært flinke til å spre seg på utvalg. Noe for en hver smak og en hver lommebok.


Dette er tendensen:

Mye brune toner, og farger som passer til brunt er mange og spreke.
Skotske ruter, rene linjer og mye finesser både til hest og rytter. Rutete bandasjer fant vi også.
Dekken er et evig styr, hva skal man velge og hvor mange trenger man egentlig? Å satse på kvalitet, har alltid lønt seg.
Swarovsky-stenene har nå plassert seg som prikken over i-en, på toppen av pisken! Så det kan funkle både her og der, synd pisk ikke er tillatt når du rir de høye klassene.
Mest iøyenfallende er de nye ridestøvlene som Malin Baryard-Johnsson har lånt sitt navn til. Rådyre og kjempepraktiske, men rir du halve dagen og vasser i søle og regn, kan man jo vurdere noe slikt. Er du klar for røde ridestøvler, trå til!
Sprek sprangrytter?
[Tilbake til Hestemarked.no] [Flere nyheter på Nyhetssiden]
 
     
 [Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2023 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.