Medlemssider
Brukernavn:   Passord:   Autologin     Bli medlem | Glemt passord? | Vilkår

 

Hestemarked.no Hundemarked.no Kjøp og salg VIP-hjemmesider MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Helse & Hest
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Utleie
  · Haller og hestehus
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!     
  EN HERLIG DAG!

Når lørdagen er over, kan OHS virkelig smile helt rundt. Dette er dagen med stor D og der det virkelige trofaste publikum løfter taket.


Noen navn mangler på deltagerlistene i år, det er et annet stevne som frister heltidsridende sprangryttere spesielt, men det gjør absolutt ingenting, det er godt nok selskap å ri i, og store utfordrere. Derfor var dagens Grand Prix seier ekstra gledelig, norsk førsteplass i en Grand Prix klasse var en helt spesiell opplevelse. Geir Gulliksen hadde sitt livs øyeblikk da han taktisk og med kaldt hode kom til omhopning som klassens siste og sørget for intens spenning. Geir valgte å satse på en feilfri runde i omhoppningen, hesten Sundal Colliers Cattani er en litt tung type som trenger tid, forteller Geir og avslører at publikum satte inn klappsalvene ett hinder for tidlig, hadde det vært en hest av den mer følsomme typen, kunne det vært katastrofalt, men akkurat i dag med denne hesten passet det fortreffelig, klappsalvene ga hesten det ekstra lille puffet for å motivere seg for en siste innsats for sin målrettede rytter.

Seiersrunde etter seiersrunde til stående applaus, jeg tror mang en rytter kunne ønske seg en slik hyldest. Nasjonalsang og store taler, digre pengesjekker utdelt til OL-laget, heder og ære til Arendal og Grimstad Rideklubb som har spinket og spart og målrettet jobbet frem en profesjonell plan for å kunne stable et OL-håp på beina i lille Norge. Sjekken lød på 100.000 kroner og forbundet har god tid til å finne ut hva laget kan trenge når det nærmer seg. Det man ikke har så god tid til å forberede, er reserve-hester.

Det er ikke bare 4 individer som skal til OL, det er nemlig 8, hestene inkludert. Geir bruker det meste av tiden på pressekonferansen til å tale lagets sak, ikke sin egen seier. Den er kort oppsummert, nemlig at det å vinne på hjemmebane er faktisk helt utrolig herlig og morsomt. Og selvsagt ekstra moro fordi vi også nå har OL-kvalifiseringen i boks. Realiteten i dette er det faktum at vi skal ha med hester, de er levende vesen og kan bli syke. Vi trenger reservehester, det er en del av gamet. - Vet dere om noen sponsorer, noen som kan ha interesse av å sponse en hest eller to? Andre nasjoner har ganske mange titalls hester på reservelisten, vi har ingen kultur for den slags, sier Geir. Utfordringen vi jobber med er at disse hestene må være registert innen årsskiftet, så dette er en sak vi jobber intenst med, forteller han.
Så om du vil være helt i 2008, kan du det. Enkelt og greit, spander en reservehest til OL-laget. Du blir garantert en populær person.

Andre populære personer lørdag, var selsvsagt Line Raaholt. Ungjenta fra Drammen og Omegn Rideklubb fikk også taket til å løfte seg, desverre ramlet det ned en bom i omhoppningen, men det var utrolig moro å se den dyktige rytteren i aksjon i en ganske så utfordrende omgang. Mange holdt også tommelen opp for den lune Morten Djupvik som stort sett ser ut til å ta livet veldig med ro, men som satset på fart og speed og desverre også tok med seg en bom underveis. Med hele tre norske i omhoppningen, var det ønskekonsert i Oslos store stue. Sjeldent og spektakulært.

Spektakulært var det også å lene seg tilbake og nyte Beatles, Grieg, Tsjakovsky og Anky, Carmen og Elena og Anke. Vår egen Gunn Skovholt satset på lett ballerinamusikk til sin kür, noen feil her og der sendte henne ned på listen, men hesten og Gunn trivdes og gjorde god figur. Gunn startet ballet, fikk Absalon til å trives med en nærmest fullsatt sal, dressuren har tatt en ny vending. Mens det før om åra var litt glissent når ballettmusikken tok til, var det i år smekk fullt. Anky pludret seg selvsagt til enda en seier, hennes selvtillit og utstråling på en hest som vel er 3.hesten i stallen, så overbeviste hun publikum om at dressur skal være enkelt, morsomt og trivelige saker. Hesten Krack C har to jobber, gå høyere dressur og bruke sin hingstestatus i å formere arten. En herlig jobb, sier Anky og hvor mye kan man da forlange? Med den dobbeltarbeidende hesten ble det ikke noen overlegen seier, men en spennende omgang mellom utrolig dyktige damer. Kür ute i verden heter Freestyle, et langt mer beskrivende ord når man får boltre seg med flott komposisjon og et personlig uttrykk. Skulle jeg gitt den norske ekvipasjen et lite råd må det være å bytte ut key-board-musikk med noe det svinger litt av. Dressur er å danse og å bruse litt med fjæra. Det er ikke lett å gjøre til heismusikk. Absalon og Gunn, trå til og vis dere frem selv om beskjedenhet er en dyd.

Høyt, høyere, høyest!
Det startet på 180 og endte på 220. Skulle tro hestene var høye som tårn, men det må sitte i hodet på disse smekre atletene. Min favoritt var en kompakt liten sak, Exploit de Roulard, en 15 år gammel eksplosiv hingst som tydelig visste hva den skulle - og elsket det! Desverre tok den med seg litt av murpussen, den digre muren ble bygget til siste omhopning som endte med at Casper og irske Cian O`Connor som vant i fjor delte seieren med belgiske Pieter Devos og hoppa Linotte de Sohan som hver seg cashet inn ca 35000 kroner, greie lommepenger å ta med til stor spenning og underholdning en senkveld i Spektrum. Se på bildet - dette er høyt! O`Connor slo til i år også!

Morten Aasen danser bursdagsdans på samme mur forøvrig, i år som i fjor.

En lang dag er over, men store opplevelser for et stadig mer profesjonelt publikum! Søndagen gjenstår med repetisjon av famileshowet lørdag der Mounted Games, shettis-galopp og hester i fri dressur er sikre favoritter. Selveste Rolex Grand Prix skal av stabelen og våre helter kjemper nå i teten med et Spektrum som koker.
Hest er mangfold, Spektrum gjør noe med ditt hestehjerte, det kommer mer når nattevakten Gro i stallene har våknet, når Back on Track-damene har kommet seg etter helgens sjokkerende store omsetning - ikke ante de at det var så mange som trengte saker og ting til å få hestene varmet både her og der, vår sadel-ekspert drukner i henvendelser og folk sleper dekken ut av Spektrum som om det var sprengkulde i vente. Under Vaterlandsbrua gikk det en smule varmt for seg da hestebilsjåføren ble forvekslet med en møbelselger, en Grand prix-rytter fikk omsider igjen hengeren sin etter at en teppehandler hadde invadert den, det er mye som skjer i Oslo-gryta en oktober-kveld.

Når det gjelder min plan med argentineren, har jeg kommet til første post, vannposten. Der må hestene stå i ro til spyle og vaskejobben er gjort. Mange av rytterne gjør dette selv, faktisk. Unntatt den innmari kjekke argentineren som selvsagt sendte sin "groom" til å gjøre jobben. Fillern heller.[Tilbake til Hestemarked.no] [Flere nyheter på Nyhetssiden]
 
     
 [Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2024 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.